کوره تونلی یکی از کوره های مورد استفاده در شاخه های مختلف صنعت سرامیک است. اولین کوره تونلی در سال 1751 توسط فردی به نام وینسنس اختراع شد و در حال حاضر در صنایع صنعتی آجر، سرامیک، نسوز و چینی استفاده می شود. این کوره در گروه کوره های پیوسته یا پیوسته قرار می گیرد. در این کوره محصولات حرکت کرده و آتش ثابت می شود.
کوره تونلی وسیله یا مکانی است که در آن گرمای زیادی تولید می شود که در فارسی به آن آتشدان و آتشگاه نیز می گویند، این کلمه به کوره های صنعتی اطلاق می شود که در پالایشگاه ها، برج های تقطیر، آهنگری، معدن فلزات، کارخانه های سرامیک سازی نیز تولید گرما می کنند.
گاهی انرژی مورد نیاز این کوره ها مستقیماً از طریق سوزاندن سوخت تأمین می شود و در برخی موارد انرژی مورد نیاز با استفاده از انرژی الکتریکی از طریق قوس الکتریکی یا القای الکترومغناطیسی تأمین می شود.
کوره آجری به عنوان خشک کن عمل می کند. تونلی که در آن واگن های آجر نسوز از یک طرف وارد و آجرهای پخته شده از طرف دیگر خارج می شوند. در کوره آجرپزی تونلی به اصطلاح آجر نورد ثابت می شود.
کوره تونلی تونلی باریک و طولانی است که کف آن ریلی است و محصولات در معرض حرارت قرار می گیرند و با عبور از آن پخته و یا متخلخل می شوند. محصولات برای عبور از کوره تونل باید روی واگن های مخصوص قرار داده شوند.
کوره تونلی از سه مرحله پیش گرم کردن، پخت و پز و خنک سازی تشکیل شده است. در ساده ترین نوع اجاق تونلی، مشعل های موجود در منطقه پخت هوای داخل کوره را گرم می کنند. این هوا با حرکت به سمت ورودی تونل (مرحله پیش گرمایش) گرمای خود را به آرامی به واگن های این قسمت منتقل می کند و در نهایت از دودکش خارج می شود.
از طرفی هوای تازه از خروجی تونل وارد می شود و در برخورد با واگن هایی که مرحله پخت را پشت سر گذاشته اند به آرامی آنها را خنک می کند و دمای آن به تدریج بالا می رود تا به منطقه پخت برسد و اکسیژن لازم برای احتراق را تامین کند.
البته مقداری از هوای گرم شده به خارج از کوره هدایت می شود تا در خشک کن و گاهی اوقات برای تنظیم دمای هوای سالن تولید استفاده شود. به طور معمول 60٪ از طول کوره به منطقه پخت، 20٪ به منطقه پیش گرم و 20٪ به منطقه خنک کننده اختصاص داده می شود.
دمای نواحی مختلف کوره توسط ترموکوپل ها و سیستم های کنترل اندازه گیری و تنظیم می شود. علاوه بر این، هوای داخل کوره را می توان برای اکسیداسیون، احیا یا خنثی بودن کنترل کرد.
گرمایش این کوره ها معمولاً توسط مشعل های جانبی انجام می شود. در نوع خاصی از کوره ها که به صورت همرفتی گرم می شوند، سیستم گرمایش در یک طرف فر نصب می شود و با استفاده از گردش هوشمند به صورت همدما انجام می شود. به لطف کیفیت احتراق، مصرف سوخت این کوره بهینه شده و راندمان آنها بسیار بالاست.
با استفاده از محاسبات و مدلسازی کوره در نرم افزار انسیس، بدنه این کوره کمترین میزان انتقال انرژی به بیرون را داشته و با بیشترین بازده طراحی شده است. دمای کارکرد این کوره ها از 600 تا 1200 درجه سانتیگراد قابل تنظیم است.
استفاده از کوره تونلی در مقایسه با سایر انواع کوره ها (کوره های معمولی، هافمن و متناوب) دارای مزایایی است که می توان برخی از آنها را به شرح زیر برشمرد:
کوره تونلی یکی از پیشرفته ترین انواع کوره های مورد استفاده در صنعت آجر و سرامیک می باشد. خاک رس های خام که قبلاً از خشک کن تونلی عبور کرده و بیشتر آب خود را از دست داده اند، وارد منطقه پیش گرمایش شده و تا دمای 350 درجه سانتی گراد گرم می شوند. پس از آن رس ها وارد منطقه پخت می شوند و بسته به نوع مواد اولیه در دمای بین 800 تا 1100 درجه سانتیگراد پخته می شوند.
اگر در مورد ملات نسوز و کاربرد آن در این صنعت علاقه مند به مطالعه بیشتر هستید مقاله اخیر ما را با عنوان ((همه چیزز در مورد ملات نسوز)) از دست ندهید!
مواد آنتی باکتریال می توانند از رشد باکتری های بیماری زا جلوگیری کنند که از ابتلای افراد به بیماری های مختلف جلوگیری می کند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، تولید مواد ضد باکتری با نانوذرات ترکیبات اکسید روی در حال انجام...
آبکاری چیست؟ آبکاری یک فرآیند متداول تکمیل سطح در صنعت تولید برای پوشش دادن یک ماده (زیر بستر) با فلز دیگر است. در سالهای اخیر، این فرآیند دستخوش پیشرفتهای زیادی شده است، که آن را بسیار دقیقتر و قادر به کار با...
پلیتترافلورواتیلن که در زندگی روزمره آن را با نام تفلون می شناسیم از فلوروپلیمرهای مختلف و اتم های کربن و فلور تشکیل شده است. پلی تترا فلورواتیلن یک ماده آبگریز، غیر مرطوب، مقاوم در برابر دمای بالا و چگالی بالا...
طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین
قوانین سایت_____حفظ حریم خصوصی